Nordkapp 2019

 

Året 2019 skulle være det år, hvor vi ville pakke vores campingvogn op, og tage en tur mod Nordkapp med alle hundene,
vi ville kører op gennem Sverige og køre ned gennem Norge på vej hjem, men vi blev nød til at ændre vores rute pga. de Norske regler
alle vores 5 hunde skulle have en ormekur, og den skulle være min. 24 timer gammel inden vi kunne kører ind i Norge og den måtte max. være 5 døgn gammel, så ruten blev at vi tog Norge på vej op til Nordkapp, og Sverige hjem, vi har kørt omkring 7000 km på vores 5 ugers ferie.

Det første stop på vejen var at vi ville se Troldstigen, så vi fandt en dejlig campingplads som vi lå på i 3 dage, så dagen efter kørte vi en tur ud til troldstigen, som er en utrolig smuk tur på ad bjerget hvor vejen snor sig op, med små vandfald langs mod  klipperne.

Vi forsatte så vores vej videre mod Nordkapp, og vi fandt et samermarket, som vi lige måtte ind og besøge,
der blev så lige købt en norsk trøje, som jeg er utrolig glad for.

Derefter kørte vi så til den Norske polarcirkel, og jeg må sige en oplevlse, fra at vi havde set masser af skove og beplantninger, til den helt rå natur hvor der stort set kun var klipper og meget små græstoppe.

Vi har også set en Elg i sit rette element, samt rensdyr der bare går midt på vejen.

Endelig efter omkring 3000 km, ankom vi på en lille camingplads små 20 km før Nordkapp, der lå vi et lille døgn, så dagen efter kørte vi mod Nordkapp og jeg må sige sikke en rå natur, vi havde dog håbet at vi kunne komme til at se midnatssolen, men fra at vi havde haft langt over 20 gr. varme til kun at have 2-5 gr. varme på Nordkapp og en blæst samt tåge, og vi måtte have vores vintertøj på, for koldt det var det, men vi fik da set nordkapp og globen.

Vi har været i Jokkmokk, på en rigtig dejlig campingplads, men både hundene og os, var meget ramt af myg og knoter, så efter en lille uges tid, blev vi nød til at køre derfra,
så vi så også polarcirklen fra den svenske side, men den var noget kedelig i forhold til den norske polarcirkel, derefter forsatte vi ud af E45, men efter vi havde kørt omkring
20 km, forsvandt asfalten hvor man havde fjernet det hele og havde lagt 20-25 km granit, som man så skulle køre på, vi fik kørt omkring 10 km, så havde vi et faldt dæk der var skåret op, Torben og jeg måtte så igang med at skrite dæk, derefter fik vi lige lov til at køre små 5 km så skete det sammen igen, og denne gang var der ikke flere dæk vi kunne bruge, så nu var gode råd dyre, vi havde godt nok SOS, som Torebn måtte ringe til, det tog kun lidt over 5 timer for at blive hentet af SOS, og vi måtte en tur til et dækcenter og her taler vi en søndag, dog havde de tilkalde vagt, så vi fik 4 helt nye dæk på bilen og mange 1000 kr  fattigere.

Vi har også fået set Ishotellet, som bestemt også kan anbefales at komme op og se.

Vi har dog også holde en lille uges ferie i Aarhus

Der bliver lagt en masse billeder ind her, fra hele vores sommerferie

 

Billeder fra Troldstigen

 

Billeder fra Altanterhavsvejen